måndag, september 29

Olika värmekällor

Alternativ till bilmotorn finns hemma
Maten kan tillagas på vanlig spis, i ugn, stormkök, microvågsugn, i ute- eller gasolgrillen. Tillagningstiden blir olika men, titta till maten ofta så den varken blir torr eller bränd.
Potatis, ris och pasta förkokas för att läggas i folie så sparar man många mil. Vill man ha dem varma så lägger man det i foliepaketet annars äter man det som kallt tillbehör.

Spis eller campingkök/stormkök
Använd en lämplig stekpanna, kastrull eller wokpanna. Börja med att koka pasta/ris/potatis. Gör sedan själva rätten enligt anvisningar för att laga mat på motorn.

Ugn
Använd foliepaket eller en smörjd ugnsfast form. Koka potatis/ris/pasta - behöver inte läggas i folie paketet. Följ anvisningar för att laga mat på motorn. Gradtalet på spisen ligger mellan 175 och 225 grader.

Micro
Använd en smörjd ugnsfast form. Värm på full effekt i 2 - 5 minuter. Titta till maten om den är klar annars kör du 2 minuter till. Upprepa proceduren med att köra 2 minuter tills maten är klar.

Utegrill/gasgrill
Koka pasta/ris/potatis där det ingår. Starta grillen. Gör sedan själva rätten enligt anvisningar för att laga mat på motorn. Lägg foliepaketet direkt på brikett/kolglöden eller lägg på grillgallret. Titta till så det inte bränns.

LYCKA TILL

Inga kommentarer: